Medicamente în timpul atacurilor de panică

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

O manifestare a anxietății, însoțită de o frică inexplicabilă, bătăi ale inimii neregulate, senzații de sufocare, de leșin, este atacul de panică.

Studiile arată că inclusiv stresul poate să fie o cauză a acestei senzații, iar în cazul în care se repetă și există complicații, se recomandă niște vizite la psiholog, și chiar tratament medicamentos. Cel mai ușor sprijin și cel mai la îndemână sunt medicamentele, cele mai utilizate sunt Xanax, ori cele bazate pe valeriană. Totodată se recomandă și antidepresive, dozajul fiind individualizat, iar durata este între patru și șase luni, însă cele care sunt pe bază de benzodiazepina, nu se folosesc pe termen lung, deoarece provoacă dependență. În urma tratamentului medicamentos, luat evident, la sfatul medicului, simptomele ar trebui să se reducă după șase sau opt săptămâni. Deoarece este asociat cu deficiența de coenzima Q10, se recomandă și medicamente care au în compoziție acest supliment alimentar.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *