Durerea în piept și atacul de panică

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

În timpul atacurilor de panică persoana poate resimți pe lângă starea de anxietate și o anumită durere în piept, cauzată de mecanisme legate sau nu de sistemul cardiac.

 

 

durerea de piept si atacul de panica

Aceasta se simte ca o senzație ascuțită. Totodată trebuie să știți că hiperventilația, ori dismotilitatea esofagiană pot fi cauzele durerii din piept. Acest discomfort se simte aproximativ zece minute, însă sunt și alte simptome prezente, cum ar fi amețeală, senzație de leșin, tremurat, unele modificări ale temperaturii corpului, amorțeală. Atacul de panică se poate instala chiar dacă persoana este în stare de repaus, fără a face efort fizic, iar durerea resimțită este localizată doar în piept. Există anumite tratamente eficiente și terapii cognitive care estompează aceste atacuri de panică și prin anumite gesturi se pot autocontrola. Respirația profundă, concentrarea pe un lucru pozitiv, a număra până la zece, un stil de viață sănătos, cu sport regulat și somn suficient, fac parte din recomadările medicilor.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *