Atacurile de panică la copii

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Adesea copiii și adolescenții sunt afectați de atacuri de panică, accese de frică, de anxietate, cu simptome alarmante, din diverse motive.

Din păcate există numeroase situații în care copiii nu comunică situațiile prin care trec, făcând misiunea părinților de a le identifica mai grea. Ceea ce resimte copilul poate fi cauzat de situațiile încordate din familie, ori mediiile în care își desfășoară activitatea. Părinții pot fi urmări anumite simptome care sunt evidente în astfel de atacuri de panică, cum ar fi, plâns constant, tremurat, respirație rapidă, puls neregulat, senzație de sufocare, greață, inclusiv o frică de a ieși din casă, de a interacționa cu ceilalți.De asemenea pot interveni și unele schimbări comportamentale, performanțe școlare scăzute, un apetit scăzut, mereu în defensivă, insomnii. Însă pot exista și anumite fobii, față de animale, anumite persoane, ori obiecte și locuri, și acestea se pot transforma în traume în urma unor agresiuni fizice, sexuale, ori pierderi emoționale.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *