De ce trebuie să începi să folosești cremă de ochi la 20 de ani?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Pielea din jurul ochilor este foarte capabilă să spună celor din jur ce vârstă avem și cât de multă grijă avem de noi înșine și de frumusețea noastră. Pielea din jurul ochilor îmbătrânește cel mai repede, ba chiar s-a observat că îmbătrânește cu 5 până la 10 ani mai repede în comparație cu restul corpului. Acesta este și motivul pentru care este indicat să începem să folosim cremă pentru ochi imediat ce împlinim vârsta de 20 de ani.

Multe persoane consideră că o astfel de cremă special destinată zonei din jurul ochilor ar fi de prisos, așa că se întreabă dacă nu cumva ar putea să folosească pentru zona ochilor aceeași cremă pe care o folosesc pentru restul feței. Dar iată că o cremă obișnuită de față nu este indicată pentru pielea din jurul ochilor, chiar dacă are proprietăți hidratante și chiar dacă este bogată în ingrediente botanice naturale.

Pielea din jurul ochilor este cea mai sensibilă și cea mai subțire, iar unele ingrediente care se găsesc într-o cremă obișnuită de față ar putea fi prea dure. În schimb, cremele de ochi sunt special formulate pentru a hidrata această piele atât de delicată, fără să provoace usturimi sau iritații.

Cum acționează crema pentru pielea din zona ochilor?

Pielea din zona ochilor începe să îmbătrânească cu repeziciune după împlinirea vârstei de 30 de ani, așa că ar fi minunat să fim cu un pas înaintea naturii. Folosind o cremă specială pentru zona ochilor începând cu vârsta de 20 de ani e ca și cum am îmbrăca pielea de jur-împrejurul ochilor cu un strat suplimentar de protecție înainte ca producția de colagen să înceapă să scadă dramatic.

Atunci când împlinim vârsta de 30 de ani, corpul începe să producă din ce în ce mai puțin colagen, iar despre colagen știm deja că face ca pielea să fie moale și suplă. O producție redusă de colagen contribuie la ochi umflați, pungi, cearcăne, linii fine și riduri. În plus, dacă obișnuim să petrecem destul de mult timp sub razele soarelui, cu atât mai rapid vom începe să pierdem colagen. Cu cât pielea devine mai subțire, cu atât este mai predispusă la îmbătrânire, iar expresiile noastre zilnice, cum ar fi zâmbetul, încruntatul sau ridicarea sprâncenelor nu fac altceva decât să grăbească îmbătrânirea.

Deși crema pentru pielea din jurul ochilor poate costa mai mult decât o cremă de față și are un gramaj mai mic, prețul său se justifică, date fiind proprietățile sale. Pentru a profita la maximum de crema de ochi, cel mai indicat este să o depozitați în frigider. Nu numai că vă veți bucura de o senzație de răcire și de prospețime de fiecare dată când o veți aplica, dar totodată veți ameliora mai rapid problema ochilor umflați.

Mai apoi, foarte multe persoane care folosesc deja o cremă de ochi nu o aplică cum trebuie, mai precis o aplică sub ochi. Totuși, crema de ochi se aplică pe pleoape, pe arcadă, sub ochi și chiar între sprâncene, mai ales dacă deja avem format aici un rid adânc. Cel mai important este să nu atingem globul ocular și să folosim mișcări foarte blânde. În mod ideal, ar trebui să folosim o mișcare blândă de tapotare atunci când aplicăm crema de ochi. Nu ne vom freca, nu vom folosi presiune și nu vom trage de pielea delicată din jurul ochilor. O mișcare blândă de tapotare va stimula zona ochilor, îmbunătățind circulația.

Nu trebuie să uităm nici de importanța factorului de protecție solară. Soarele este cel care accelerează îmbătrânirea și care conduce la deshidratarea pielii. Prin urmare, fie aplicați o cremă cu factor de protecție solară după aplicarea cremei de ochi, fie achiziționați o cremă de ochi care conține deja factor de protecție solară.

Cu alte cuvinte, folosirea unei creme de ochi de la vârsta de 20 de ani este cea mai bună investiție pe care o puteți face pentru sănătatea și frumusețea pielii. Cu toate că nu există nicio fântână a tinereții, acest simplu gest întârzie îmbătrânirea.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *